Vogel- en Natuurfotografie door Remco van Daalen
  • Home
  • Over Mij
  • Portfolio
    • Recente foto's
    • Vogels
    • Zoogdieren
    • Amfibieën, Reptielen
    • Vlinders
    • Landschappen
    • Formule 1-bolides
  • Blogs
  • Publicaties
  • Shop
  • Contact

Onverwacht bezoek in de mist

22/10/2013

15 Reacties

 
Foto
Op 16 oktober ga ik 's morgens vroeg hier in de buurt op pad, omdat ze deze ochtend mist opgeven. Ik wil mij namelijk focussen om "watervogels in de mist" te fotograferen door middel van een laagstandpunt. Ik kom iets voor zonsopkomst aan op de plek. Liggend op een steiger zie ik dat de mist wat tegenvalt. Maar zodra het langzaam aan lichter begint te worden, zie ik wel wat ochtendnevel ontstaan boven het water. Alleen zie ik eigenlijk maar heel weinig watervogels dobberen in de plas. Ik richt mijn camera maar op een vrij late jonge fuut, maar omdat het licht nog behoorlijk beperkt is, zijn de foto's niet van bijzondere kwaliteit. Ik wacht maar gewoon af wat er komen gaat. Inmiddels is er al een uur verstreken en zie dat de zon langzaam aan door begint te breken. Ik kijk wat om mij heen en vraag mezelf toch wel een beetje af, waar al die watervogels zijn, die er normaal gesproken zitten. 
Het licht is goed en de nevel is er ook nog wel.....nu alleen de vogels nog! Totdat ik ineens het bekende fluitgeluid van een IJsvogel hoor. Het komt van rechts en voordat ik het weet, landt de IJsvogel vlak naast mij op een gebogen wilgentakje. Wow!!! Heel voorzichtig draai ik mijn camera naar deze IJsvogel. Liggend op de steiger met een camonet over mij heen. Het enige wat ik hoop is: Blijf zitten!!! Ik krijg haar in mijn zoeker en druk 2x af. De IJsvogel schrikt waarschijnlijk van mijn sluiter en gaat iets verder achter het takje zitten. Maar gelukkig van de 2x dat ik klikte was er 1 foto gelukt.

IJsvogel (Kingfisher, Alcedo atthis)

Foto
Ze zit nu iets meer naar achteren tussen de wilgentakjes in. Héél voorzichtig richt ik weer mijn camera op de IJsvogel, terwijl ik zo min mogelijk beweeg. Ik laat haar een beetje wennen aan het sluiter geluid van mijn camera in de hoop dat ze misschien wel weer terug komt op het dichterbij hangende takje. Ik merk dat ze zich op haar gemak begint te voelen, want ze poetst en krabt in haar fraaie verenkleed.
Foto
Fototechnisch is het misschien een mindere foto door al die takjes en blaadjes, maar dit is wel zo als de natuur zich laat bewonderen, het is dus geen foto van een dikke tak met mos er op bijvoorbeeld.
Foto
Wat heb ik weer het geluk dat ik prachtig diffuus licht heb, daarom ben ik ook erg blij met deze foto's, maar het zou mooier zijn als ze weer even op dat andere takje gaat zitten. Jawel.....mijn voorzichtigheid en geduld wordt beloond, want na enkele minuten besluit ze toch weer op dat mooie natuurlijke gebogen wilgentakje te zitten. Ja dan is het natuurlijk een kwestie van door blijven klikken geblazen!!!

Foto
Foto
Wat een kick zeg om deze juveniele ♀ IJsvogel op nog géén 3 meter voor je lens te krijgen en zo op de foto te kunnen zetten. Dat hele watervogels in de mist focusverhaal is compleet bij me verdwenen, alle focus gaat nu uit naar deze watervogel?

Ruim 10 minuten lang heb ik kunnen genieten van deze prachtige vogel. Ik hoop stiekem dat ze nog een keer terugkomt. Jawel!!!! een half uur later komt ze rechtstreeks op het goede takje zitten. Deze keer schijnt de zon niet zo mooi op haar, maar met voldoende licht kan ik nog redelijke foto's van haar maken. 
Foto

Ze ziet wat geks op die steiger liggen, maar trekt zich er niets van aan. :-)

Dan ziet ze schijnbaar een soortgenoot over de plas scheren en laat haar even herkenbaar horen.
Foto
Daarna vertrekt ze en kijk ik vol trots op mijn camera of de beelden gelukt zijn!! Eén uur later zie en hoor ik nog wel 2 IJsvogels laag over de plas scheren, maar dat was meer in een flits op grote afstand te zien.

Natuurlijk ben ik al dik tevreden met de beelden die ik al gemaakt heb van deze Juveniele ♀ IJsvogel.
En wat een luxe om zo'n schuwe mooie vogel op nog géén 3 meter onverwacht te zien op een natuurlijk takje. Ik moet eerlijk bekennen dat dit 100x mooier en leuker is qua natuurbeleving, dan in een vogelkijkhut met zoveel mensen uren wachten op het moment dat de IJsvogel op menselijke geplaatste stok gaat zitten! :-)

Méér beelden van deze onverwachte en onvergetelijke ochtend zijn hier te bekijken in een handige foto slideshow.

Wie weet volgen er later dit jaar nog meer beelden vanaf deze plek.


Groeten,
Remco
15 Reacties

Natte VIP fotosafari

15/10/2013

7 Reacties

 
Foto© Patrick van Daalen
Zondag 13 oktober moet het dan eindelijk gaan gebeuren. We gaan een VIP fotosafari maken. Met behulp van de prijs die ik gewonnen heb tijdens een fotowedstrijd van STORK "Overwinterende Ooievaars in Nederland" begin dit jaar. De edelhertenbronst in de OVP, leek mij de beste tijd om de gewonnen prijs te gaan gebruiken :-) Ik mocht nog 4 personen meenemen op deze safari. Mijn keuze is gevallen voor Patrick van Daalen (broer), Peter Duijndam, Hans Overduin en Henk Bos.


We hebben om 09:00 uur afgesproken bij het Buitencentrum. Als mijn broer me 's morgens vroeg ophaalt, worden we onderweg al meteen wakker door de harde wind en vele regen die er valt. Oeps...daar heb ik eerlijk gezegd niet aan gedacht. Er vanuit gaan dat het wel vochtig zou gaan worden, maar niet zó vochtig. Eénmaal aangekomen bij buitencentrum heeft Henk al aantal foto's gemaakt....van een Roerdomp. Hij kwam er later pas achter dat het ging om een houten opgezette Roerdomp :-) Als na enkele minuten de gids (Kees Hulstein) verschijnt en iets later de boswachter aankomt voor de sleutel, kunnen we plaatsnemen in de 4x4 wagen, die ook gebruik werd voor de bioscoopfilm "de Nieuwe Wildernis". Helaas het blijft maar regen met daarbij een stevige wind. Het maakt de safari wel spannender, maar qua foto's zal het niet heel veel op gaan leveren. We stoppen bij een groepje Konikpaarden en ik maak mijn eerste foto vanuit de 4x4 terreinwagen.

Konikpaard (Conichorse, Equus caballus)

Foto
Iets verderop zien we de eerste groep edelherten. Helaas was de afstand te groot en waren de foto's niet om naar huis te schrijven. Na een stop van 10 minuten en wat uitleg van kees, vervolgen we onze safari dwars door de Oostvaardersplassen, waar je normaal niet mag komen. Dat is stiekem toch wel een lekker en apart gevoel. We komen aan bij een enorme grote kudde Konikpaarden. Ik denk wel ruim 700 Koniks bij elkaar met allemaal met de billen in de wind en regen. Bijzonder en indrukwekkend gezcht, terwijl wij daar met de 4x4 middenin staan.
Foto
Foto
Van de vele honderden Koniks die hier dicht tegen elkaar aan staan, duurt het niet lang totdat er onenigheid ontstaat tussen 2 Konikpaarden. Helaas gebeurt het iets te ver weg, maar door de regen en het sombere weer levert het toch wel een leuke sfeerfoto op.
Foto
Dit moment is toch het hoogtepunt van deze fotosafari geworden. Uiteindelijk zijn we nog wel iets verder het gebied in gereden en zagen we een grote groep edelherten staan, met wat zachtjes geburl ertussen, maar van hevige bronstactiviteiten is geen sprake. Sowieso was het overal qua edelhertenbronst wat karig. De oorzaak daarvan kan zijn doordat het voorjaar vrij laat opgang kwam en daardoor de Hindes niet bronstig genoeg zijn. Mede oorzaak is dat de sterke Edelherten mannen gestorven zijn tijdens de langdurige winter.
Voor de sfeer en het bewijs dat we ook edelherten hebben gezien, zal ik hier een aantal (bewijs)foto's laten zien.

Edelhert (Red Deer, Cervus elaphus)

Foto
Toch nog een burlend Edelhert.
En tot slot nog een foto van 2 fotografen in actie, om een indruk te krijgen hoe we er bij zaten en onder welke omstandigheden. Links Hans Overduin en rechts Peter Duijndam.
Foto
© Patrick van Daalen
En zo zit na ruim 3 uur mijn gewonnen VIP (voertuig in plassen) fotosafari erop.
Het was een prachtige belevenis, ondanks het slechte weer (slechter kan je het volgens mij niet treffen). Helemaal indrukwekkend was de enorme kudde Konikpaarden om daar middenin te staan was bijzonder. Ook een ervaring rijker om de Oostvaardersplassen van de andere kant te kunnen bekijken.

De weblogs van Hans en Henk zijn ook zéér zeker de moeite waard om te bezoeken.

Natuurlijk hoop je dat je prachtig weer hebt tijdens zo'n safari en dat alle dieren lekker meewerken, maar dit bewijst wel weer dat de natuur zich niet laat sturen. 
Wie weet mogen we het wel een andere keer overdoen. :-)


Gr,

Remco
7 Reacties

Hoppaaa!!

7/10/2013

11 Reacties

 
Foto
Op 30 september werd door een jongetje van 7 jaar oud een bijzondere vogel ontdekt in zijn tuin in Katwijk. Mijn droom vogelsoort de "Hop". Mijn hart gaat meteen sneller kloppen als de eerste foto's opduiken van deze Hop uit Katwijk. Helaas dat weekend heb ik behoorlijk veel last van mijn rug, dus ik moet het doen met al die fraaie foto's die voorbij komen op het internet. Ik baal natuurlijk behoorlijk, maar moet aan mijn rug denken dus blijf verstandig thuis. Naarmate de dagen vorderen, gaat het met mijn rug gelukkig beter. Ik hou waarneming.nl nauwlettend in de gaten of de hop nog steeds gezien is. Jawel, al ruim een week vind de Hop genoeg voedsel en blijft nog even in Katwijk. Nu de massale stormloop aan vogelaars en fotografen merendeels nu wel voorbij is, besluit ik om op vrijdagochtend 4 oktober even te gaan kijken naar deze prachtige vogel. Eerst mijn vriendin weggebracht naar haar werk, en daarna meteen door naar Katwijk. Naar het gebied gereden waar de Hop regelmatig gezien is. Maar als ik eenmaal ergens langs de weg(fietspad) stilsta met mijn auto, zegt mijn gevoel dat ik stukje terug moet. Mijn gevoel klopt, want ik kom aan in de woonwijk. Heel rustig rijd ik door de woonwijk, want de Hop kan zomaar vlak voor je neus ergens op een grasveldje aan het foerageren zijn. Ik zie een auto langs de kant stilstaan met een fotograaf erin. ik kom er vrij snel achter dat het Adri de Groot is (vogeldagboek). Nu moet ik zeker in de buurt zijn. Ik zet even mijn auto aan de kant om op mijn telefoon te kijken, waar de Hop voor het laatst gezien is. Nog voordat ik mijn telefoon wil pakken, zie ik links uit het raam de HOP foerageren op nog geen 3 meter afstand!!!!!!! Ik maak meteen mijn eerste foto, voordat de Hop misschien vlucht.

Hop (Hoopoe, Upupa epops)

Foto
Ik merk dat de Hop ongestoord verder gaat met foerageren als ik een paar foto's maak vanuit mijn mobiele schuilhut. Snel mijn auto een paar meter verderop geparkeerd en voorzichtig naar de Hop gelopen. Inmiddels komt Adri er ook aan gelopen. Ik neem een lage positie in en begin te genieten van deze Hop op een paar meter afstand. Wat zit de Hop op een mooie plekje en met de zon in mijn rug, kan ik mooi de foto's maken die ik graag wil hebben.
Zonder enige moeite vangt de Hop de ene na de andere Emelt (larve van een langpootmug).

Foto
De Hop is bepaald niet schuw en trekt zich niks aan van de aanwezigheid van Adri en mij. De Hop komt zelfs beeldvullend voor mijn lens.
Foto
Eigenlijk werkt alles perfect mee: het licht, de omgeving, en niet geheel onbelangrijk de Hop zelf. Af en toe schijnt de zon net achter een klein wolkje, waardoor de prachtige kleuren en tekening van deze vogel nog mooier over komt op de foto. Zie hier het verschil.
Op den duur wil je eigenlijk een andere houding van de Hop of omgeving waar die zich bevindt, om zo niet alleen maar dezelfde foto's te krijgen. Ja een andere omgeving krijg ik als de Hop naar de stoeprand loopt. Ik krijg meteen weer de indruk dat ik middenin een woonwijk zit en je dus al gauw last hebt van geparkeerde auto's.
Foto
Of zoiets.........hier neemt de Hop zijn gevangen Emelt naar de straatstenen, omdat de Emelt nogal groot en bewegelijk was. Niet bepaald een foto dus waar ik op zit te wachten, maar wel een grappig beeld.
Foto
Ik hoop natuurlijk dat de Hop zijn prachtige kuif laat zien. Als er een grasmaaimachine door de straat rijdt, schrikt de Hop en voelt zich eventjes bedreigd en zet zijn prachtige hanenkam op. Helaas die foto's zijn onscherp geworden van mij. maar ik ben ook wel super tevreden met onderstaande foto's.
Foto
Foto
Foto
Om dit blog niet nog langer te maken met foto's van deze prachtige vogel, verwijs ik jullie graag door naar deze pagina, waar je nog veel meer Hop foto's kan bekijken in een handige slideshow.
En wie weet als de Hop nog enige tijd in Katwijk verblijft, dan kan ik nog eens een poging wagen om deze Hop met opgezette kuif vast te stellen. Als je zo'n reeks kan maken van je favoriete vogel, dan verzacht dit wel enigszins het slechte nieuws over mijn vakantiefoto's. Snel deze (originele)bestanden veilig stellen! 

Groeten,

Remco
11 Reacties

Publicaties

2/10/2013

5 Reacties

 
Foto
Ik eindigde mijn vorige blog met redelijk droevig nieuws. Van dit nieuwe blog word ik behoorlijk vrolijk. Ik heb namelijk op fotografiegebied eigenlijk niks te klagen. Mijn gemaakte foto's zijn namelijk niet onopvallend gebleven bij een aantal mensen. 
Zo kreeg ik namelijk al op 21 september 2012 een e-mail van een uitgeverij of ze een aantal foto's van mij mochten gebruiken voor een publicatie over het gebied Het Noorderpark (Herinrichting van het landschap tussen Utrecht en het Gooi). Uiteraard met naamsvermelding en een toegestuurd exemplaar. Ruim een jaar verder is het boek op 26 september 2013 officieel gepresenteerd en is het boek te bestellen onder deze link. Maar liefst 4 foto's van mij zijn te zien in dit dikke boek, waar ik natuurlijk bijzonder trots op ben.

Foto
Foto
Foto

Hier de originele foto's naast elkaar.

Foto



In april 2013 had ik een foto ingestuurd voor de fotowedstrijd van de maand van Roots met als thema "Blauw". Mijn ingezonden foto van een Blauwtje heeft daarmee een eervolle vermelding gekregen in het April nummer van Roots magazine.

Icarus blauwtje (Common Blue, Polyommatus icarus)

Foto

Foto
Op 22 mei kreeg ik van oprichter (Daan Schoonhoven) van de bekendste vogelsite van Nederland "Birdpix", een leuke e-mail met de boodschap: 

"Zou je de foto van de Ooievaars/Reigers beschikbaar willen stellen voor de Birdpix kalender 2014? Je naam wordt vermeld en je ontvangt twee exemplaren?".
 
Ik was natuurlijk aangenaam verrast door dit e-mailtje, omdat er maar 12 foto's uitgekozen worden voor deze kalender, en mijn foto daar dus één van is. In augustus is deze Birdpix kalender 2014 verkrijgbaar en natuurlijk ben ik apetrots dat mijn foto daarin terug is te zien. In de maand Februari is mijn foto van de Ooievaars en Blauwe Reigers te zien.

                   Gepubliceerde foto                                                 Originele foto
In juli kreeg ik nog leuker nieuws te horen via de e-mail, want van Arjen Drost (auteur birdpix) kreeg ik de mededeling dat ik voor de maand september uitgekozen ben als "Fotograaf van de Maand". :-)
Het gehele interview op birdpix is hier te lezen.

Foto
In augustus kreeg ik weer een leuk e-mailtje. Ditmaal als onderwerp: Roots agenda 2014! Dit kon maar 1 ding beteken. Ik sta met een foto in de Roots Natuuragende 2014!! Ik had namelijk voor de "Roots fotowedstrijd van het jaar 2013" 5 foto's ingezonden. Er stond in de e-mail alleen niet vermeldt welke foto ze hebben uitgekozen van mijn ingezonden foto's.

Gefeliciteerd!

U heeft meegedaan aan de Roots/SNP Natuurfotowedstrijd van het jaar 2013 en uw foto is uit ruim 4.000 inzendingen uitgekozen om geplaatst te worden in de Roots Natuuragenda 2014. Uiteraard krijgt u deze agenda gratis toegestuurd.


Omdat ik in die periode op vakantie was, kon ik eigenlijk niet langer wachten en was ik tè nieuwsgierig om welke foto het ging. De dichts bijzijnde boekwinkel ingelopen en meteen de Roots Natuuragenda 2014 doorgebladerd. Het eerste wat mij meteen opvalt, zijn de prachtige natuurfoto's die erin staan. De eer is des te groter dat ook een foto van mij daartussen mag staan. Het is dus de Reebok in tegenlicht foto geworden.

                      gepubliceerde foto                                            originele foto

Foto
Af en toe upload ik weleens een foto op de site van Vroege Vogels in de daarvoor bestemde fotogalerij. Blijkbaar spreken mijn foto's erg aan bij de redactie van VV, want al een aantal keren stond een foto van mij in hun nieuwsbrief. Zie hieronder de desbetreffende foto's uit de vroege vogels nieuwsbrief.

Van 1 foto waren ze helemaal enthousiast, die trouwens ook werd gebruikt voor de Vroege Vogels "Natuur in Beeld" nieuwsbrief.
Foto
Vandaar dat ik op 18 juli een e-mail kreeg van de eindredacteur van Vroege Vogels met het volgende voorstel:


"U/jij hoort tot de actieve (en goede!) fotografen die meehelpen om van onze Vroege Vogels Foto Galerij zo’n succes te maken. Voor de website maar ook voor andere media zijn de foto’s en filmpjes van groot belang. Voor het delen van die mooie natuurbeelden kunnen we niet genoeg danken. Dus ook op deze plaats nog eens een heel hartelijk bedankt!

Maar dit bericht heeft een tweede én nóg belangrijker doel. Om tijdens de uitzendingen en bij evenementen voor publiek nog wat beter zichtbaar te zijn gaan we een aantal banieren laten maken. Van die langwerpige staande affiches in een standaard die oprolbaar zijn zodat je ze makkelijk kan meenemen. Ik hoop dat ik het hiermee duidelijk omschreef. 
We vinden het leuk om behalve VARA en Vroege Vogels logo op die banieren beelden uit de Foto Galerij af te drukken. Voor één ervan hebben we die mooie tureluur op het oog. Ik hoop dat je het een leuk idee vindt en dat je bereid bent om ons een versie van die foto in de hoogst mogelijke resolutie toe te sturen. Want als we hem zo groot maken dan moet ‘ie er toch wel goed uit blijven zien.
Ik hoop gauw van je te horen".



Ik vond het een leuk idee en door middel van grote naamsvermelding ging ik akkoord. Er werd mij daarna meteen vermeld dat de gemaakte banier met mijn foto erop, als eerste wordt gebruikt tijdens de Dutch Bird Fair op 24 en 25 augustus 2013 jl. in de OVP. Helaas was ik die periode ook op vakantie en kon ik het eindresultaat helaas niet met beide ogen zien tijdens dit evenement. Gelukkig is René Vos wel zo aardig geweest om een foto te maken van het resultaat tijdens zijn bezoek aan de Dutch Bird Fair 2013. Zie hier het resultaat.
Foto
Uiteraard ben ik hier ook bijzonder trots op, en zullen ze deze banier vaker gaan gebruiken tijdens uitzendingen/evenementen.

Op 14 september jl. kreeg ik wederom een leuke e-mail. Ditmaal van Tiny van der Meer, één van de mensen achter de stichting "Bomen Over Leven". 

"Een tijdje geleden zag ik een prachtige foto van de Groene Specht (tussen smalle weegbree) van jou op de site van Vroege Vogels. Hij staat bij m'n favorieten en ik zou hem graag willen gebruiken voor de nieuwsbrief van de Stichting Bomen Over Leven die ik elke maand samenstel en waarvan de volgende op 1 oktober uitkomt (zie www.bomenoverleven.nl - Ezins / NNN). In die nieuwsbrief is een rubriekje: 'KLIK met de natuur' en daar zou ik je foto graag willen plaatsen.
Als dat mag, wil je hem dan toesturen op ongeveer 1 MB en een stukje tekst toevoegen? Ook graag je naam en woonplaats (als je dat wilt). 
Het levert je niets op...(geen geld), want onze Stichting krijgt geen subsidie en draait volledig op vrijwilligers. Zie je het niet zitten, even goeie vrienden hoor!

Ik hoor het wel van je, bij voorbaat dank voor je reactie".



Ik vond het wel een leuk idee, aangezien ik ook wel een "Klik" met de natuur heb, ging ik met dit voorstel akkoord. De nieuwsbrief is hier online te zien.
Foto

Foto
Maar het meest vereerd ben ik toch wel door een e-mail die ik op 16 juli kreeg van een content manager van Nature In Stock. Ze zoeken namelijk nieuwe professionele- en serieuze amateur fotografen en daarbij zijn mijn foto's niet onopvallend gebleven. Ze willen dat ik me graag bij hun aansluit met mijn gemaakte foto's.
Als ik dan even snel de namen bekijk die allemaal al terug te vinden zijn op deze site, dan valt mijn mond bijna open van verbazing. Ik zal een paar namen noemen: Edwin Kats, Marsel van Oosten, Alexander Koenders, e.v.a. Als ik daar dan ook tussen sta.....dat is wel héél kicken. Ik ben er zelf helaas nog niet aan toegekomen om al wat foto's te uploaden. Ik heb dan ook van andere fotografen gehoord dat het erg veel werk kost. Heb ik de donkere lange dagen in ieder geval wat te doen.


Nu ik al deze leuke publicaties en vermeldingen in 1 blog heb geplaatst, kan ik zeker wel erg trots zijn op wat ik nu al heb bereikt, en heb ik al behoorlijk grote stappen gemaakt binnen de natuurfotografie. Het bewijst maar weer als je zoveel tijd en passie in je hobby stopt en het met veel mensen deelt, er vanzelf allemaal leuke dingen op je afkomt.

Tot de volgende blog!

Groeten,


Remco (een tevreden natuurfotograaf)
5 Reacties

    RSS-feed

    WELKOM OP MIJN WEBLOG!

    Dit weblog gaat over de uitstapjes die ik maak in de natuur in Nederland. Daarbij probeer ik de mooiste natuurmomenten vast te leggen met mijn camera en te delen met anderen. Veel lees- en kijkplezier.

    MvG,
    Remco van Daalen

    Archief

    Februari 2022
    Januari 2022
    November 2021
    September 2021
    Augustus 2021
    Mei 2021
    Maart 2021
    December 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Februari 2020
    Januari 2020
    December 2019
    Januari 2019
    December 2018
    Augustus 2018
    Juni 2018
    April 2018
    Maart 2018
    Februari 2018
    Januari 2018
    December 2017
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    Augustus 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Mei 2017
    April 2017
    Maart 2017
    Februari 2017
    Januari 2017
    December 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    Juli 2016
    Mei 2016
    April 2016
    Maart 2016
    Februari 2016
    Januari 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    Augustus 2015
    Juni 2015
    Mei 2015
    April 2015
    Februari 2015
    Januari 2015
    December 2014
    November 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    Augustus 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Mei 2014
    April 2014
    Maart 2014
    Februari 2014
    Januari 2014
    December 2013
    November 2013
    Oktober 2013
    September 2013
    Augustus 2013
    Juli 2013
    Juni 2013
    Mei 2013
    April 2013
    Maart 2013

    Categories

    Alles
    2017
    2019
    2020
    4x4 Terreinwagen
    Aalscholver
    Aalscholverkolonie
    Accipiter Gentilis
    Accipiter Nisus
    Achtertuin
    Ackerdijkse Plassen
    Acrocephalus Schoenobaenus
    Acrocephalus Scirpaceus)
    Actitis Hypoleucos
    Afsluiting 2013
    Aix Galericulata
    Alca Torda
    Alcedo Atthis
    Alk
    Alopochen Aegyptiaca
    Amfibie
    Amsterdamse Waterleiding Duinen
    Anas Crecca
    Anas Platyrhynchos
    Anas Querquedula
    Anas Strepera
    Anser Anser
    Anser Anser Forma Domestica
    Anser Anser Forma Domesticus
    Anser Indicus)
    Anthus Petrosus
    Anthus Pratensis
    Anthus Trivialis
    April
    Apus Apus
    Ardea Cinerea
    Ardea Purpurea
    Arenaria Interpres
    Argusvlinder
    Asio Flammeus
    Asio Otus
    Augustus
    Avocet
    AWD
    Aythya Ferina
    Aythya Fuligula
    Baardman
    Baby Eendjes
    Backlight
    Backlit
    Backup
    Badger
    Balts
    Bar-Headed Goose
    Bar Tailed Godwit
    Bar-tailed Godwit
    Bearded Tit
    Bee-eater
    Bergeend
    Beste Wensen 2013
    Beste Wensen 2020
    Beste Wensen 2022
    Best Of
    Best Of 2013
    Bestof2014
    Best Of 2015
    Best Of 2016
    Bestof2017
    Bestof2019
    Bestof2021
    Bijeneter
    Bird
    Birdphotography
    Birdpix
    Birdpix Kalender 2014
    Birds
    Bittern
    BLACKBIRD
    Black-crowned Night Heron
    Black Headed Gull
    Black-headed Gull
    Black Necked Grebe
    Black-necked Grebe
    Black Redstart
    Black Stork
    Black Swan
    Black Tailed Godwit
    Black-tailed Godwit
    Black-throated Loon
    Black-winged Stilt
    Blauw
    Blauwborst
    Blauwe Flits
    Blauwe Heikikker
    Blauwe Reiger
    Bleiswijk
    Bliksem
    Blue-headed Wagtail
    Blue-headed Wagtail
    Bluethroat
    Blue Tit
    Boerenzwaluw
    Bohemian Waxwing
    Bokje
    Bombycilla Garrulus
    Bomenoverleven
    Bomen Over Leven
    Bontbekplevier
    Bonte Strandloper
    Boomkikker
    Boomkikkers
    Boomklever
    Boommarter
    Boompieper
    Bos Taurus
    Bosuil
    Botaurus Stellaris
    Brambling
    Branta Canadensis
    Broedkolonie
    Bronst
    Brown Rat
    Bruine Kiekendief
    Bruine Rat
    Buitencentrum
    Buizerd
    Bullfinch
    Bungalowhuisje
    Buteo Buteo
    Butterflies
    Buzzard
    Calidris Alba
    Calidris Alpina
    Calidris Canutu
    Calidris Maritima
    Calopteryx Splendens
    Canada Goose
    Canadese Gans
    Capreolus Capreolus
    Carduelis Cannabina
    Carduelis Carduelis
    Carduelis Chloris
    Carpodacus Erythrinus
    Carrion Crow
    Caspian Tern
    Cervus Elaphus
    Chaffinch
    Charadrius Dubius
    Charadrius Hiaticula
    Charadrius Morinellus
    Chlidonias Hybrida
    Ciconia Ciconia
    Ciconia Nigra
    Cinclus Cinclus
    Circus Aeruginosus
    Clouded Yellow
    Coal Tit
    Colias Crocea
    Colias Croceus
    Common Blue
    Common Chiffchaff
    Common Grasshopper Warbler
    Common Linnet
    Common-merganser
    Common Moorhen
    Common Ringed Plover
    Common Rosefinch
    Common Sandpiper
    Common Scoter
    Common Seal
    Common Swift
    Common Tern
    Conichorse
    Coot
    Cormorant
    Corona
    Coronavirus
    Corvus Corone
    Corvus Frugilegus
    Covid-19
    Crested Tit
    Cuckoo
    Cuculus Canorus
    Cygnus Atratus
    Cygnus Olor
    Dagvlinders
    Dama Dama
    Damhert
    Dannemeer
    Das
    Dauwdruppels
    December
    Delichon Urbica
    Den Haag
    De Nieuwe Wildernis
    Desert Wheatear
    De Vriendschap
    De Wieden
    Dipper
    Dodaars
    Doespolder
    Domesticated Goose
    Dood
    Draaihals
    Drieteenstrandloper
    Duckling
    Duinen
    Duinen Van Texel
    Dunlin
    Dunnock
    Dwaalgast
    Dwerggors
    Edelhert
    Edelherten
    Eden Verrekijker
    Eden XP 10x42
    Eend
    Eendje
    Egretta Alba
    Egretta Garzetta
    Egyptian Goose
    Ekster
    Emberiza Citrinella
    Emberiza Pusilla
    Emberiza Schoeniclus
    Empese
    Engbertsdijksvenen
    Equus Caballus
    Erithacus Rubecula
    Eurasian Collared Dove
    Eurasian Dotterel
    Eurasian Jay
    Eurasian Rock Pipit
    Eurasian Sparrowhawk
    Eurasian Teal
    Eurasian Tree Sparrow
    Eurasian Wryneck
    European Bee-eater
    European Bison
    European Golden Plover
    European Shag
    European Tree Frog
    Ezumakeeg
    Falco Peregrinus
    Falco Tinnunculus
    Falco Vespertinus
    Fallow Deer
    Fazant
    Februari
    Flamingo
    Fochteloërveen
    Fog
    Foggy
    Fotograaf Van De Maand
    Fotosafari
    Fotowedstrijd
    Fox
    Frater
    Fringilla Coelebs
    Fringilla Montifringilla
    Fritillaria-meleagris
    Fulica Atra
    Futen
    Fuut
    Gaai
    Gadwall
    Gallinago Gallinago
    Gallinula Chloropus
    Gammauiltje91390ba299
    Gannet
    Garganey
    Garrulus Glandarius
    Gasterse Duinen
    Gavia-arctica
    GAVIA IMMER
    GAVIA STELLATA
    Geelgors
    Gele Kwikstaart
    Gelukkig Nieuwjaar
    Geoorde Fuut
    Gierzwaluw
    Giethoorn
    Glanskop
    Glaucous Gull
    Glossy Ibis
    Goldfinch
    Gosling
    Gouden Uurtje
    Goudplevier
    Goudvink
    Gras
    Grasmus
    Graspieper
    Grauwe Gans
    Grauwe Klauwier
    Gray Seal
    Great Crested Grebe
    Greater-flamingo
    Great-grey-shrike
    GREAT NORTHERN LOON
    Great Tit
    Great White Heron
    Greenfinch
    Green Sandpiper
    Greenshank
    Green Woodpecker
    Grey Heron
    Greylag Goose
    Grey Partridge
    Grey Plover
    Grijze Zeehond
    Groen
    Groene Jonker
    Groene Specht
    Groenling
    Groenpootruiter
    Groenzoom
    Grote Burgemeester
    Grote Stern
    Grote-zaagbek
    Grote Zilverreiger
    Grutto
    Haas
    Haematopus Ostralegus
    Haliaeetus Albicilla
    Halichoerus Grypus
    Happy New Year
    Harddisk
    Harde Schijf
    Hare
    Havik
    Heggenmus
    Herfst
    Herfstbladeren
    Herfstkleuren
    Herfst Landschap
    Herring Gull
    Herst
    Het Noorden Molen
    High Key
    High-key
    Highland Cow
    Himantopus-himantopus
    Hirundo Rustica
    Hollandse Duinen
    Hooded Merganser
    Hoogmade
    Hoopoe
    Hop
    Horned Grebe
    Horrorkou
    Horrorwinter
    House Martin
    House Sparrow
    Huismus
    Huiszwaluw
    Hydroprogne Caspia
    Hyla Arborea
    Icarusblauwtje
    Iceland Gull
    IJmuiden
    IJsduiker
    Ijseend
    Ijspret
    Ijsvogel
    Indische Gans
    Interview
    Invasie
    Jaaroverzicht
    Jaarwisseling
    Jaarwisseling 2013
    Jack Snipe
    Januari
    Jan-van-Gent
    Juli
    Juni
    Juveniel
    Jynx Torquilla
    Kanoet
    Kastanjeboom
    Katwijk
    Katwijkse Duinen
    Keep
    Kemphaan
    Kestrel
    Kievit
    Kievitsbloem
    Kinderdijk
    Kingfisher
    Klapekster
    Kleine Burgemeester
    Kleine Karekiet
    Kleine Plevier
    Kleine Zilverreiger
    Kleurrijke Vogel
    Kluut
    Kneu
    Knobbelzwaan
    Koekoek
    Koereiger
    Kokardezaagbek
    Kokmeeuw
    Konikpaard
    Konikpaarden
    Koolmees
    Koperwiek
    Krakeend
    Krooneend
    Kroost
    Kuif
    Kuifaalscholver
    Kuifduiker
    Kuifeend
    Kuifmees
    Kuiken
    Kwak
    Kwijlgansje
    Lammetje
    Landschap
    Landschapfotografie
    Lanius Collurio
    Lanius-excubitor
    Lapwing
    Larus Argentatus
    Larus Glaucoides
    Larus Hyperboreus
    Larus Ridibundus
    Lauwersmeer
    Lente
    Lentekriebels
    Lentevreugd
    Lepelaar
    Lepelaarplassen
    LEPUS EUROPAEUS
    Limburg
    Limosa Lapponica
    Limosa Limosa
    Linaria Flavirostris
    Little Bunting
    Little Egret
    Little Grebe
    Little Ringed Plover
    Lockdown
    Locustella Luscinioides
    Locustella Naevia
    Longeared Owl
    Lophodytes Cucullatus
    Lophophanes Cristatus
    Losiommata-megera
    Luscinia Svecica
    Lymnocryptes Minimus
    Maart
    Magisch
    Magpie
    Mallard
    Mandarijneend
    Mandarin
    Marsh Harrier
    Marsh Tit
    Matrijs
    Max Verstappen
    Max Verstappen Wereld Kampioen 2021
    Meadow Pipit
    Meerkoet
    Meeuwen
    Mei
    Meidoorn
    Melanitta Nigra
    Meles Meles
    Merel
    Mergus-merganser
    Mergus Serrator
    Merops Apiaster
    Middelste Zaagbek
    Mist
    Misty
    Molen
    Molens
    Molens KInderdijk
    Moor-frog
    Morinelplevier
    Morus Bassanus
    Mosdiertjes
    Motacilla Alba
    Motacilla Flava
    Museumuil
    Mute Swan
    Nationaal Park
    Nature
    Nature In Stock
    Natuur
    Natuurbeleving
    Natuur In Beeld
    Natuurmoment
    Natuurmonumenten
    Netta Rufina
    Nijlgans
    Nijlganskuiken
    Noorderhavenhoofd
    Noorderpark
    Noordwijk
    Northern Goshawk
    Northern Hawkowle028cba643
    Northern Wheatear
    November
    Numenius Arquata
    Nuthatch
    Nycticorax Nycticorax
    Oenanthe Deserti
    Oenanthe Oenanthe
    Oeverloper
    Oeverpieper
    Oktober
    Onweer
    Onweerfotografie
    Ooievaar
    Oostvaardersplassen
    Oranje
    Oranje Luzernevlinder
    Overwinteren
    Ovp
    Oxyura Jamaicensis
    Oystercatcher
    Paapje
    Paarlo
    Paarse Heide
    Paarse Strandloper
    Pandion Haliaetus
    Panurus Biarmicus
    Parelduiker
    Parkgans
    Parus Ater
    Parus Caeruleus
    Parus Major
    Parus Palustris
    Passer Domesticus
    Passer Montanus
    Patrijs
    Perdix Perdix
    Peregrine Falcon
    Pestvogel
    Phalacrocorax Aristotelis
    Phalacrocorax Carbo
    Phasianus Colchicus
    Pheasant
    Philomachus Pugnax
    Phoca Vitulina
    Phoenicopterus-roseus
    Phoenicurus Ochruros
    Phylloscopus Collybita
    Pica-pica
    Picus Viridis
    Pimpelmees
    Platalea Leucorodia
    Plectrophenax Nivalis
    Plegadis Falcinellus
    Plevier
    Pluvialis Apricaria
    Pluvialis Squatarola
    Pochard
    Podiceps Auritus
    Podiceps Cristatus
    Podiceps Grisegena
    Podiceps Nigricollis
    Polderlandschap
    Polders Poelgeest
    Polygonia Calbum905a00886b
    Polyommatus-icarus
    Prooioverdracht
    Prunella Modularis
    Publicatie
    Purperreiger
    Purple Heron
    Purple Sandpiper
    Putter
    Pyrrhula Pyrrhula
    Rainbow
    Rallus Aquaticus
    Rana-arvalis
    Ransuil
    RATTUS NORVEGICUS
    Razorbill
    RB16B
    Recurvirostra Avosetta
    Red-backed Shrike
    Red-breasted Merganser
    Redbull Racing
    Redcrested Pochard514ed1cc18
    Red Deer
    Redfooted Falconc23e3beb1d
    Red Knot
    Red-necked Grebe
    Redshank
    Red Squirrel
    Red-Throated Diver
    Redwing
    Ree
    Reebok
    Reed Bunting
    Reed Warbler
    Reegeit
    Regen
    Regenboog
    Regenworm
    Remco Van Daalen
    Reuzenstern
    Rhenen
    Rietgors
    Rietzanger
    Rijp
    Rijswijk
    Ringmus
    Robin
    Rode Eekhoorn
    Roe Deer
    Roek
    Roerdalen
    Roerdomp
    Roodborst
    Roodhalsfuut
    Roodkeelduiker
    Roodmus
    Roodpootvalk
    Roofvogel
    Rook
    Roots
    Roots Natuuragenda 2014
    Rosse Grutto
    Rosse Stekelstaart
    Ruddy Duck
    Ruff
    Ruygeborg
    Rvdaalenfotografie
    Rvdaalenfotografienl9460fe5f23
    Sanderling
    Sandwich Tern
    Savis Warbler
    Saxicola Rubetra
    Schaatsen 2021
    Schaatsen Aan Zee
    Schar
    Scheveningen
    Schiphol
    Schoffies
    Scholekster
    Schotse Hooglander
    Schuimalg
    Sciurus Vulgaris
    Seal
    Sedge Warbler
    September
    Shelduck
    Short-eared Owl
    Siberische Kou
    Sigma
    Sitta Europaea
    Slaapplaast
    Slaapplaats
    Slechtvalk
    Slobeend
    Sneeuw 2021
    Sneeuwbui
    Sneeuwduin
    Sneeuwgors
    Sneeuwjacht
    Snipe
    Snor
    Snow Bunting
    Song Thrush
    Sperwer
    Spoonbill
    Spotlicht
    Spotlight
    Spotted Redshank
    Spreeuw
    Spring
    Sprinkhaanzanger
    Staatsbosbeheer
    Starling
    Steenloper
    Steltkluut
    Steltloper
    Stern
    Sterna Hirundo
    Sterns
    Stork
    Strand
    Streptopelia Decaocto
    Strix Aluco
    Sturnus Vulgaris
    Sunrise
    Swallow
    Sylvia Communis
    Tachybaptus Ruficollis
    Tadorna Tadorna
    Tafeleend
    Tapuit
    Tawny Owl
    Tegenlicht
    Terugblik
    Te Werve
    Texel
    Thalasseus Sandvicensis
    Tjiftjaf
    Tondense Heide
    Torenvalk
    Tree Pipit
    Trekvlinder
    Trekvogel
    Tringa Erythropus
    Tringa Nebularia
    Tringa Ochropus
    Tringa Totanus
    Tropische Zomer
    Tufted Duck
    Turdus Iliacus
    TURDUS MERULA
    Turdus Philomelos
    Tureluur
    Turkse Tortel
    Turnstone
    Twite
    Uil
    Uitwatering
    Upupa Epops
    Vanellus Vanellus
    Varen
    Velduil
    Verboden Gebied
    Vink
    Visarend
    Visdief
    Vlinders
    Vogel
    Vogeleiland
    Vogelfotografie
    Vogelgriep
    Vogelvlucht
    Vos
    Vroege Vogels
    Vroege Vogels Nieuwsbrief
    Vulpes Vulpes
    Vuurdoorn
    Wad
    Wall-brown
    Warmond
    Wassenaarse Duinen
    Water
    Waterhoen
    Water Rail
    Waterral
    Watersnip
    Waterspreeuw
    Watervogel
    Weidebeekjuffer
    Weidevogel
    Werelderfgoed
    Werelderfgoed KInderdijk
    Western Osprey
    Whinchat
    Whiskered Tern
    White Stork
    White-tailed Eagle
    Whitethroat
    White-throated Dipper
    White Wagtail
    Wilde Eend
    Wilde Radijs
    Wind
    Windmill
    Winnaar
    Winter
    Winter 2021
    Wintergast
    Wintertaling
    Wisenten
    Witgat
    Witte Kwikstaart
    Witwangstern
    Woestijntapuit
    Woonwijk
    Wulp
    Yellowhammer
    Zandhagedis
    Zandmotor
    Zanglijster
    Zangvogel
    Zeearend
    Zeehond
    Zeldzaam
    Zevenhuizen
    Zilvermeeuw
    Zilverplevier
    Zomer
    Zomertaling
    Zonsondergang
    Zonsopgang
    Zonsopkomst
    Zuiderhavenhoofd
    Zuidpier
    Zutphen
    Zwartbuikwaterspreeuw
    Zwarte Ibis
    Zwarte Kraai
    Zwarte Mees
    Zwarte Ooievaar
    Zwarte Roodstaart
    Zwarte Ruiter
    Zwarte Zee Eend
    Zwarte Zee-eend
    Zwarte Zwaan

Foto
  • Home
  • Over mij
  • Galleries -
Recente foto's
Vogels
Zoogdieren
Reptielen, Amfibieën
Vlinders

Landschappen
Formule 1-bolides



​
  • ​Blogs
  • Publicaties
  • Shop
  • Links​
  • Contact
  • Sitemap

​* Lijst met vogelsoorten (240)*

Apparatuur


Bodies: 
Nikon D7200
Nikon D7100


Objectieven: 
300mm f/4 ED-IF AF-S
50mm f/1.8
18-140mm f/3.5-5.6G ED VR

10-20mm F4-5.6 EX DC HSM
Tele-converter AF 1.4x Pro 300

Volg mij 

Foto
Foto

© Copyright 2012 - 2022 | Remco van Daalen Natuurfotografie | All Rights Reserved | Website best viewed in HD 1920x1080 or more
  • Home
  • Over Mij
  • Portfolio
    • Recente foto's
    • Vogels
    • Zoogdieren
    • Amfibieën, Reptielen
    • Vlinders
    • Landschappen
    • Formule 1-bolides
  • Blogs
  • Publicaties
  • Shop
  • Contact